Έτσι θα είναι το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στη Λάρισα! Τι διαφορετικό θα ζήσουμε φέτος στις γιορτές

Κάτι διαφορετικό θα ζησουμε φέτος τα Χριστούγεννα στη Λάρισα με την Λίμνη των Χριστουγέννων στο πάρκο των ευχών.
Το χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα στηθεί στο Αλκαζάρ από τις 8 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2018 και θα λειτουργεί για δώδεκα ώρες καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Για ένα μήνα λοιπόν η Λάρισα θα ζει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και τα όσα θα συμβουν βάσει σχεδίου θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή σήερα στο δημοτικό συμβούλιο.
Δείτε τις λεπτομέρειες:
* Στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ θα τοποθετούνται προσωρινά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του:

Σπίτια δράσεων (ενδεικτικά, το σπίτι του Αϊ Βασίλη εμβαδού 27 τ.μ., το ζαχαρόσπιτο εμβαδού 17,5 τ.μ., και το εργαστήρι των ξωτικών 27 τ.μ.) με δυνατότητα τοποθέτησης και άλλων σπιτιών με διαφορετικές δράσεις.
Έως σαράντα (40) οικίσκοι εμπορικού τμήματος και τμήματος εστίασης όπου τα είδη που θα διατίθενται θα καθορίζονται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του θεματικού πάρκου Αλκαζάρ. Οι οικίσκοι θα κατασκευάζονται με ευθύνη και έξοδα των συμμετεχόντων ή του Δήμου σύμφωνα με σχέδιο και τεχνικές προδιαγραφές που θα καθορίζονται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του θεματικού πάρκου Αλκαζάρ.
Διακοσμητικά στοιχεία δηλαδή διάφορες κατασκευές από πολυστερίνη ή μέταλλο, ξύλο κ. λ. π.
Φωτεινός διάκοσμος δηλαδή ο ηλεκτρικός εξοπλισμός όπως μικρολαμπάκια, τρισδιάστατες μπάλες, τρισδιάστατα δέντρα, τρισδιάστατο αστέρι, γιρλάντα «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» και γενικότερα γιρλάντες, προβολείς, ασύμμετρη κουρτίνα, λεντοταινία κ.λ.π.
Χώροι όπου θα εγκατασταθούν παιχνίδια ιδιωτών που θα λειτουργούν κατά την διάρκεια λειτουργία του θεματικού πάρκου Χριστουγέννων (λούνα πάρκ, καρουζέλ, αιωρούμενη βάρκα, τροχός, Drop zone, παιδικά ηλεκτρικά τραινάκια, ταψί, μπαλαρίνα, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια κλπ).
Πίστα παγοδρομίου
Κεντρική σκηνή (για πραγματοποίηση συναυλιών, χορών συλλογών κ.α. ) και δύο μικρές σκηνές (για πραγματοποίηση μικροεκδηλώσεων, κουκλοθεάτρου, ομιλιών κ.α.) καθώς και κλειστές τέντες (για ζωγραφική προσώπου και χώρο εκθεμάτων).

Οι διατιθέμενοι χώροι αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κανονισμού.

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις που θα υπάρχουν είναι οι εξής:

Το σπίτι του Άγιου Βασίλη
Το εργαστήρι των ξωτικών
Το ταχυδρομείο
Η τέντα της ζωγραφικής προσώπου
Το ζαχαρόσπιτο
Συναυλίες στη κεντρική σκηνή
Ο κινηματογράφος των ξωτικών
Η μικρή σκηνή
Η τέντα προβολής επιχειρήσεων

* Τη φύλαξη του χώρου θα αναλάβουν εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου στους οποίους θα ανατίθενται καθήκοντα μόνο κατά την λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων Αλκαζάρ, συνεπικουρούμενη από την Δημοτική Αστυνομία η οποία θα μεριμνά για την ασφάλεια του χώρου γενικότερα και όχι για τα επί μέρους σπίτια, οικίσκους κ.λ.π και θα έχει την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής και της διατήρησης της τάξης και της ασφάλειας κατά την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η φύλαξη του χώρου κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να πραγματοποιείται και από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Κατά την διάρκεια εγκατάστασης και απεγκατάστασης των κατασκευών των απαραίτητων για τη λειτουργία του πάρκου θα συνδράμουν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι για την διευκόλυνση και την ασφάλεια προσέγγισης βαρέων οχημάτων στο χώρο του πάρκου.

Κατά την διάρκεια λειτουργίας Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ οι Δημοτικοί αστυνόμοι θα περιπολούν εντός και πέριξ του πάρκου ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια λειτουργίας αυτού.

Την καθαριότητα του χώρου θα αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου η οποία θα τοποθετήσει επί πλέον κάδους σε επιλεγμένα σημεία του χώρου.

* Οι εργασίες εγκατάστασης των διαφορών κατασκευών απαραίτητων για την λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ θα ξεκινούν από 20/10 μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης λειτουργίας αυτού και οι εργασίες απεγκατάστασης από 8/1 (ημερομηνία επόμενη της λήξης λειτουργίας αυτού) μέχρι 31/1.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μεριμνούν για την καλή λειτουργία της όλης υποδομής του πάρκου.

* Η εκμίσθωση των χώρων που θα καταλαμβάνουν οι οικίσκοι του εμπορικού τμήματος του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στο Αλκαζάρ, του τμήματος εστίασης και η εκμίσθωση του χώρου όπου θα τοποθετηθούν παιχνίδια (λούνα πάρκ) και το παγοδρόμιο καθώς και η εκμίσθωση του χώρου του σπιτιού του Αϊ Βασίλη, όπου θα βρίσκεται ο φωτογράφος, θα γίνει με δημοπρασία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι όροι της διακήρυξης για την εκμίσθωση των ανωτέρω χώρων και η τιμή εκκίνησης θα καθορίζονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων. Η δημοπρασία θα γίνεται από την Επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου Λαρισαίων (του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81).

Σε περίπτωση που θα υπάρξουν αδιάθετοι οικίσκοι ή χώροι, αυτοί θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους και μετά την έναρξη λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η Οικονομική Επιτροπή δύναται να αναπροσαρμόζει κατ’ έτος τις τιμές εκκίνησης των δημοπρασιών λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

* Στην κεντρική σκηνή και στην μικρή σκηνή θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χοροί συλλόγων, κουκλοθέατρο κ.α.)

Στόχος της διοργάνωσης αυτού του είδους εκδηλώσεων είναι η τόνωση της κίνησης της λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ αλλά και η αναβάθμισή του σε πολιτιστικό γεγονός.

Οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αποφασιστούν έγκαιρα έτσι ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση τους και δεν θα περιορίζονται μόνο στον χώρο του πάρκου Αλκαζάρ, αλλά θα μπορούν να πραγματοποιούνται και σε άλλα σημεία της πόλης, με αναφορά όμως στο Θεματικό Πάρκο Χριστουγέννων.

http://postlarissa.gr/larisa/etsi-tha-einai-hristoygenniatiko-parko-sti-larisa-ti-diaforetiko-tha-zisoyme-fetos-stis

Share This: