Η μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου κατέθεσε αγωγή κατά του ελληνικού κράτους, καθώς όπως υποστηρίζει, δεν παρέχει την απαραίτητη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού της.

Η μητέρα της Μυρτώς σημείωσε, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους τον αγώνα της προκειμένου κανείς να μη βρεθεί στη θέση της κόρης της. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κ. Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε και εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί. Οι αρμόδιοι της είπαν ότι εάν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Μυρτώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας μετά την αποτρόπαια κακοποίηση που δέχτηκε από νεαρό Πακιστανό, ενώ έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά της στο νησί της Πάρου τον Ιούλιο του 2012.

enikos.gr

Share This: