Αυξάνεται στα 350 ευρώ το επίδομα ανεργίας των ναυτικών..

Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών στα 350 ευρώ και τη διεύρυνση των δικαιούχων μελών των οικογενειών τους που εμπίπτουν στην προστασία του Οίκου Ναύτου και, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο άρθρο 112 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας, υπό τον τίτλο: «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα το μηνιαίο επίδομα ανεργίας που χορηγείται από τον Οίκο Ναύτου στους δικαιούχους του ναυτικούς έγγαμους, άγαμους και διαζευγμένους με ή χωρίς τέκνα, επανακαθορίζεται στα 350 ευρώ έναντι 235 έως 294 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα. Διευκρινίζεται, δε, ότι το εν λόγω ποσό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας.

Ως προς τους δικαιούχους που έχουν δικαίωμα παροχής προστασίας από τον Οίκο Ναύτου, ο κύκλος διευρύνεται και ως μέλη οικογένειας ναυτικού λογίζονται πλέον και τα τέκνα:

– έως τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας τους εφόσον είναι άνεργα και με αναπηρία

– ανεξαρτήτως ηλικίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

– που συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας τους και σπουδάζουν σε ελληνικά ή ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα & εάν συνεχίζουν τις σπουδές τους για 2 έτη μετά τη λήξη των σπουδών τους, εφόσον είναι άνεργα, αλλά όχι πέραν του 26ου ηλικίας τους.

Αποσαφηνίζεται, δε, πως ως τέκνα για την παροχή προστασίας λογίζονται και οι πρόγονοι υπό την προϋπόθεση ότι δεν προστατεύονται από άλλο δημόσιο φορέα στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι από τον φυσικό γονέα.

 

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/afxanetai-sta-350-evro-epidoma-anergias-ton-naftikon-nomosxedio/

Share This:

Related Posts

Στη Βουλή των Σκοπίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Στη Βουλή των Σκοπίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια αναγνωρίστηκε ως διαταραχή της διανοητικής υγείας

Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια αναγνωρίστηκε ως διαταραχή της διανοητικής υγείας

«Καυτές παρουσίες» – Αυτές είναι τα πραγματικά αστέρια του Μουντιάλ – ΦΩΤΟ

«Καυτές παρουσίες» – Αυτές είναι τα πραγματικά αστέρια του Μουντιάλ – ΦΩΤΟ

Sorry, comments are closed for this post