Οι ενδιαφερόμενοι για φοίτηση στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας αυξήθηκαν κατά 10% φέτος σε σχέση με πέρυσι, όπως καταγράφεται στις αιτήσεις για εγγραφή. Και πέρυσι οι σπουδαστές ήταν περισσότεροι από πρόπερσι κ.ο.κ με αποτέλεσμα σήμερα να παρακολουθούν τη Σχολή 100 άτομα απ όλη την Ελλάδα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, η δ/ντρια της Αβερωφείου Μαρία Κλεισιάρη απέδωσε την αύξηση του ενδιαφέροντος στην οικονομική κρίση και τη στροφή των νέων αλλά και μεγαλυτέρων στον πρωτογενή τομέα από τον οποίο προσδοκούν να βιοποριστούν και να ευημερήσουν.
«Έχουμε φοιτητές όλων των ηλικιών. Παιδιά, 16 χρόνων, που τελείωσαν την Α Λυκείου και συνεχίζουν σε εμάς, απόφοιτους Λυκείου, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ διαφόρων ειδικοτήτων που επιστρέφουν στην οικογενειακή εκμετάλλευση και αφοσιώνονται στον πρωτογενή τομέα, ακόμη και συνταξιούχους που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της γης. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι σπουδαστές μας προέρχονται από αγροτικές οικογένειες, όμως είναι αρκετοί και αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, αλλά θέλουν να ασχοληθούν με αυτό.
Επίσης, μην φανταστεί κανείς ότι φοιτούν μόνο αγόρια και άνδρες. Στη Σχολή μας είναι αρκετά και τα κορίτσια, οι δεσποινίδες και οι κυρίες, με εξαιρετικές μάλιστα επιδόσεις ως τεχνίτισσες γεωργικών μηχανημάτων!» μας περιγράφει η κ.Κλεισιάρη.
Η καταλητκτική ημερομηνία για την εγγραφή στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή είναι η 14η Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις.
Στην Αβερώφειο λειτουργεί και Οικοτροφείο για 40 σπουδαστές με δωρεάν στέγαση και σίτιση.
Οι ειδικότητες είναι δύο: τεχνίτες γεωργικών μηχανημάτων και ζωοτέχνες.
Τα μαθήματα είναι θεωρητικά και πρακτικά και οι σπουδές διαρκούν 2 χρόνια.
Διεύθυνση: 4ο χλμ. οδού Τρικάλων-Λάρισας
Τ.Κ 41500
Τηλέφωνο: 2410 611092

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/afxithike-ki-allo-endiaferon-gia-fitisi-stin-averofio/

Share This: