Ολοκληρώθηκαν σήμερα με τον επίσημο εορτασμό στην 110  ΠΜ  οι εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Προηγήθηκε δοξολογία  από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και αμέσως μετά  η ανάγνωση του χαιρετισμού  του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου στον οποίο αναφερότανε στους οικονομικούς περιορισμούς που επιβάλλει η δημοσιονομική κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο ότι η απαίτηση εμπλοκής των στρατιωτικών δυνάμεων σε θέματα οργανωμένης τρομοκρατίας, σε ανθρωπιστικές και ειρηνευτικές αποστολές συνεχώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα να τίθεται σε νέα βάση ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των ενόπλων  δυνάμεων  όλων των χωρών, ιδιαίτερα των Πολεμικών Αεροποριών. Παράλληλα διαβεβαίωσε  για την πίστη στην αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι «να πετάει, να μάχεται και να νικάει οποιοδήποτε και αν χρειαστεί».


Ακολούθησε η  Διμοιρία Επιδείξεων ΣΜΥΑ  η οποία  πραγματοποίησε επίδειξη των σχηματισμών και του χειρισμού των όπλων, εισπράττοντας,  θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων που παρακολούθησαν μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή επίδειξη.

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός  ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος  Μπλιούμης τόνισε τα εξής:

«Σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει, τιμά τον προστάτης Αρχάγγελο Μιχαήλ που με τα φτερά του σκεπάζει τα ελληνικά φτερά και μας δίνει πάντοτε δύναμη και επιτυχίες στο δύσκολο   καθημερινό  έργο που είναι η κύρια έκφραση της αποτροπής της χώρα μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, χρόνια πολλά σε όλους μας, χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία».

Στην  συνέχεια ο Αρχηγός του ΑΤΑ  Γεώργιος Μπλιούμης ξενάγησε του επίσημους καλεσμένους στην στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων  της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο χώρο προβάλλονταν βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Στον επίσημο εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας  Νίκος Ντίτορας, οι αντιπεριφερειάρχες  Δημήτρης  Παπαδημόπουλος, Απόστολος Μπέμπης, Γιώργος  Λαδόπουλος και  Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος  Ζαούτσος, η Διευθύντρια Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Λάρισας Σωτήρης  Βούλγαρης,ο διοικητής 1ης Σταρτιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Δημήτρης Κοτσιάφτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Γεώργιος Αγάκος, ο υποδιοικητής  Πυροσβεστικών Δυνάμεων Θεσσαλίας  Ζήσης  Μπρούζας, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, οικογένειες των αεροπόρων και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός εορτασμός ήταν πενθήμερος και ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού λειτούργησε και περίπτερο στην Κεντρική Πλατείας της Λάρισας.

ert.gr

Share This: