Την ποινή των 8 ετών κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έναν 44χρονο πρώην παράγοντα στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή, που έπειθε ανυποψίαστους ανθρώπους να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε εταιρείες του εξωτερικού.
Ο λόγος που επικαλούνταν μάλιστα ο δράστης ήταν ότι τους βοηθούσε να γλιτώσουν από τα capital controls κι από «κούρεμα» καταθέσεων. Μάλιστα, ο ίδιος για να γίνει πιο πειστικός διέρρεε ότι διαθέτει διασυνδέσεις σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους που δήθεν γνώριζαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 65.500 ευρώ. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν ανώτερος δικαστής που πείστηκε να βγάλει τις αποταμιεύσεις του στο εξωτερικό και τις μετέφερε σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, που ήταν επίσης κατηγορούμενος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή.
Ο 44χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επεδίωξε να εμπλακεί και σε άλλα αθλητικά σωματεία, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.
Είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο σε ξενοδοχείο της Βέροιας, όπου ήταν ομιλητής σε εκδήλωση, στην οποία ο ίδιος εμφανίστηκε ως επικεφαλής ομίλου εταιρειών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μετά την καταδίκη του θεωρείται φυγόποινος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/360126/thessaloniki-8-hronia-katheirxi-se-proin-paragonta-toy-irakli-gia-apati-me-ta-capital

 

Share This: