Κουίζ: Τι και γιατί άλλαξε ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τους στρατιωτικούς – Μια απίθανη ιστορία 

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, κατά τη λαϊκή έκφραση ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πήγε ο άνθρωπος και συναντήθηκε με πρωτοβάθμια οργάνωση στρατιωτικών και θέλησε να κάνει κι αυτός μια ερώτηση για το επίδομα παραμεθορίου και τη νυχτερινή αποζημίωση.

Ωστόσο την εξέλιξη που είχε δεν την περίμενε! Η ερώτηση, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αποσύρθηκε δυο φορές με αίτημα του ιδίου, ο οποίος έπεσε θύμα παραπληροφόρησης.

Την πρώτη φορά που κατέθεσε την ερώτηση, κάποιοι τον είχαν πείσει ότι η ΠΟΕΣ υφίσταται και εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς, αποκρύπτοντάς του βέβαια την απόφαση της Δικαιοσύνης που έλεγε ότι η ΠΟΕΣ καταργείται και δεν εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς ενώ πρέπει να διαγραφεί και από τα βιβλία των Ομοσπονδιών.

Έτσι καταθέτει την ερώτηση, στην οποία προφανώς καθ’ υπόδειξη αναφέρει για την ΠΟΕΣ ότι δήθεν είναι ο μοναδικός αρμόδιος φορέας εκπροσώπησης των στρατιωτικών.

Το αστείο δεν κράτησε πολύ, παρά μόνο δυο ημέρες. Προφανώς εξήγησαν στον βουλευτή ότι η ΠΟΕΣ δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των στρατιωτικών και αναγκάστηκε να αλλάξει πάλι την ερώτησή του ως εξής:

Είναι αστείο, αλλά φαίνεται ότι ορισμένοι θεωρούν τους στρατιωτικούς ιθαγενείς και προσπαθούν να τους πουλήσουν καθρεφτάκια περί δήθεν εκπροσώπησής τους από μια οργάνωση η οποία πλέον δεν έχει καμία σχέση με τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Δικαιοσύνης.

armyvoice.gr

Share This: