Το Champions League αρχίζει και το βλέμμα των ομάδων είναι στραμμένο και εκτός γηπέδου. Η επίθεση στο «Σταντ ντε Φρανς», στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, αλλά και στο «Μάντσεστερ Αρένα» αναγκάζουν τους ιθύνοντες των συλλόγων να δώσουν προσοχή στην ασφάλεια.

Έπειτα από τη θηριωδία στο Μάντσεστερ τον Μάιο, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 22 ανθρώπους στη συναυλία της Ariana Grande, οι αξιωματούχοι επικεντρώνονται πιο έντονα στην ασφάλεια και ειδικότερα όταν ο κόσμος αποχωρεί από τα γήπεδα.

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης έλαβαν συμβουλές από ειδικούς για την ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων πριν από την έναρξη των αγώνων αυτήν την εβδομάδα στο Champions και το Europa League.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων  της Αγγλίας συναντήθηκαν με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους την περασμένη εβδομάδα στο Μόναχο, στην ετήσια διάσκεψη για την ασφάλεια στα γήπεδα που οργάνωσαν από κοινού UEFA και ΕΕ, ώστε να εξετάσουν τις τελευταίες στρατηγικές για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πάντως, η UEFA και τα θεσμικά όργανα χάραξης πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη προωθούν λιγότερο δραστήρια και πιο συνεργατική αστυνόμευση σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εξουδετερώνει την ένταση και μειώνει τις πιθανές συγκρούσεις με οπαδούς.

Πηγή: gazzetta.gr

Share This: