ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η 339 ΜΟΙΡΑ «ΑΙΑΣ»

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για την αναστολή λειτουργίας της 339 Μοίρας «ΑΙΑΣ» η οποία επιχειρεί σήμερα σε ρόλο αέρος – αέρος με τα εκσυγχρονισμένα μαχητικά F-4E AUP Phantom II.

Ήταν μια εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τις σχετικές αποφάσεις να εκκρεμούν από πλευράς ΓΕΑ, το οποίο προσανατολίζεται προς συνένωση του προσωπικού και αεροσκαφών της 339Μ με την γειτονική 338Μ «ΆΡΗΣ», η οποία επίσης πετάει σε ρόλο κρούσης με μαχητικά του ίδιου τύπου.

Όπως επιβεβαίωσαν άριστα πληροφορημένες πηγές του ΓΕΑ στο Think News, το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση λαμβάνεται καθώς τα F-4E AUP Phantom ΙΙ, οδεύουν στη Δύση της επιχειρησιακής καριέρας τους .

Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί την αύξηση της διαθεσιμότητας στο πλαίσιο μίας ενιαίας Μοίρας καθόσον είναι γνωστό ότι οι συνολικές διαθεσιμότητες του στόλου των Phantom II έχουν μειωθεί με αρκετά αεροσκάφη να βρίσκονται στην ΕΑΒ επί μακρόν, εν αναμονή εργοστασιακής συντήρησης..

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η 338 Μοίρα που πλέον θα καταστεί η τελευταία Μοίρα στην ΠΑ που επιχειρεί με μαχητικά F-4, θα συνεχίσει να εξειδικεύεται σε ρόλο Αέρος – Εδάφους καθώς διαθέτει συστήματα (ραντάρ APG-65GY και ατρακτήδια LITENING II) που παρέχουν πλήρως ικανοποιητικές επιδόσεις σε τέτοιου είδους αποστολές – άμεσα συγκρίσιμες με μαχητικά 4ης γενιάς όπως τα F-16C/D Block 52+.

Η εκμετάλλευση του στόλου θα συνεχίσει στην ΠΑ μέχρι και τα αεροσκάφη που βρίσκονται σήμερα εν υπηρεσία να εξαντλήσουν το διαθέσιμο υπόλοιπο ζωής, όπως συνέβη αντίστοιχα και με το στόλο των A-7E Corsair ΙΙ που έκλεισαν τον κύκλο προσφοράς τους στις 17 Οκτωβρίου 2014 μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας.

Τα Phantom αναμένεται φυσικά να συμπληρώσουν μεγαλύτερο χρόνο υπηρεσίας, παρέχοντας μέχρι τη δύση της καριέρας τους ικανότατες επιδόσεις κρούσης και αναχαίτισης που εξασφάλισε ο εκσυγχρονισμός τους και διαπιστώνεται σε όλες τις ασκήσεις.

Τόσο εντός της ΠΑ όσο και στο εξωτερικό όπου προσφάτως τα Phantom της 338Μ διέπρεψαν αποκομίζοντας άριστα σχόλια από συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Oικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι, δήλωσε ότι αναμένει πως η πλειοψηφία των Ελλήνων επενδυτών θα διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους στην ΠΓΔΜ.

«Οι Έλληνες επενδυτές ψάχνουν μέρη με τα χαμηλότερα κόστη ώστε να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους. Αυτά τα κόστη είναι πολύ χαμηλότερα στη Μακεδονία σε σχέση με την Ελλάδα, έτσι αναμένω ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους εδώ», δήλωσε ο κ. Στάβρεσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει καταστεί ευρωπαϊκή κρίση.

«Η χθεσινή υποβάθμιση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από τη Standard & Poors σημαίνει ότι η κρίση μεγαλώνει και απειλεί την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης και την αντιμετώπιση του ζητήματος της αύξησης του χρέους διάφορων κρατών-μελών», υπογράμμισε ο κ. Στάβρεσκι.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ ανέφερε επίσης ότι η αντίληψη των επενδυτών για την Ελλάδα, αλλά και για την περιοχή γενικότερα, θα επιδεινωθεί αυτόματα, κάτι το οποίο δεν ωφελεί την ΠΓΔΜ.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εκτός του να συνεχίσουμε να ακολουθούμε μια πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική και να επιτυγχάνουμε θετικούς μακροοικονομικούς δείκτες. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές συνθήκες, το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το ΑΕΠ, η Μακεδονία αντιπροσωπεύει μια σταθερή οικονομία, αντίθετα με άλλες χώρες, και δεν έχει πρόβλημα με χρέη προς ξένους», πρόσθεσε ο κ. Στάβρεσκι και επεσήμανε ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προωθήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ελπίζοντας ότι οι επενδυτές θα αναγνωρίσουν τη διαφορά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – https://national-pride.org/2017/09/02/%cf%80%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf/

πηγη

Share This:

Related Posts

Taxisnet: Τα προβλήματα οδηγούν σε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2018 στο gsis.gr

Taxisnet: Τα προβλήματα οδηγούν σε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2018 στο gsis.gr

Πανελλήνιες 2018 – Στρατιωτικές Σχολές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος της Σχολής Ικάρων

Πανελλήνιες 2018 – Στρατιωτικές Σχολές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος της Σχολής Ικάρων

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-70 ΤΕΛΙΚΟ – Πρωταθλητές Ελλάδας οι «πράσινοι»!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-70 ΤΕΛΙΚΟ – Πρωταθλητές Ελλάδας οι «πράσινοι»!

Sorry, comments are closed for this post