Σε προηγούμενο άρθρο σας ενημερώσαμε για τη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, στην οποία το πιο ξεχωριστό ενδεχομένως αντικείμενο προς πώληση ήταν ένα από τα μονοθέσια του σπουδαίου Michael Schumacher!
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)
Όμως δεν ήταν οποιοδήποτε μονοθέσιο. Ήταν μία F2001 με την οποία έτρεχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2001 και με την οποία η Scuderia Ferrari πανηγύρισε και τον τίτλο των κατασκευαστών!
Μάλιστα, πρόκειται για το σασί #211, αυτό με το οποίο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο εκείνης της σεζόν, στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Ήταν ο τέταρτος της καριέρας του και δεύτερος με τα κόκκινα.
Παράλληλα, ήταν και το μονοθέσιο με το οποίο ο Γερμανός πανηγύρισε την τελευταία του νίκη στο Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό!
Πολλοί συλλέκτες βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για το Contemporary Art Evening Sale αλλά μόνο ένας από αυτούς έφυγε έχοντας λάβει δελτίο παραγγελίας για το μονοθέσιο του Schumi. Βέβαια του στοίχησε ακριβά καθώς αναγκάστηκε να καταβάλει 7.504.000 δολάρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για σύγχρονο μονοθέσιο.

O Schumacher πανηγυρίζει την τελευταία του νίκη στο Μονακό, που ήρθε με το σασί #211 της F2001

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον πρώην πλέον ιδιοκτήτη του, ένα μέρος των εσόδων από την πώληση θα πάει στο ίδρυμα «Keep Fighting» που ίδρυσε πρόσφατα η οικογένεια Schumacher.
Όσο για τον άτυχο οδηγό, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της ανάκαμψης από το ατύχημα που είχε στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

http://Newsauto.gr

 

 

Share This: