Φτάνουν στην Αθήνα, τμηματικά, μέλη της φρουράς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να καταστρωθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το σχέδιο περιφρούρησης του τούρκου ηγέτη, κατά το διάστημα της παραμονής του στην πόλη αλλά και στη συνέχεια της περιοδείας του στη Θράκη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο newsbeast.gr, πρόκειται για πάγια τακτική όταν επισκέπτεται την Ελλάδα ένας αρχηγός κράτους και γενικότερα ένα σημαίνον πρόσωπο να υπάρχει και σχετική άφιξη στελεχών της προσωπικής του φύλαξης, ορισμένες ημέρες νωρίτερα προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός. Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μετακινείται, αυτός και η συνοδεία του, με δέκα βαριά θωρακισμένα οχήματα, που σε πολλούς θυμίζουν την αυτοκινητοπομπή αμερικανών προέδρων.

Ο αριθμός των φρουρών του Ερντογάν κρατείται για προφανείς λόγους μυστικός, τόνισε η ίδια πηγή. Οι αρμόδιοι για την φύλαξη του Ερντογάν συζητούν τα μέτρα ασφαλείας. «Πονοκέφαλο» προκαλεί η κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και το σενάριο επίσκεψης του τούρκου ηγέτη στην Ακρόπολη.

newsbeast.gr

Share This: