Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα Israël Hayom πως δεν πιστεύει ότι Ισραήλ και Παλαιστίνιοι θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία ειρήνης.

«Για την ώρα, θα έλεγα πως οι Παλαιστίνιοι δεν επιδιώκουν να κάνουν ειρήνη. Και δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι και το Ισραήλ επιδιώκει να κάνει ειρήνη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην δεξιά εφημερίδα. Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών, αν και η κυβέρνησή του είναι πολύ λιγότερο επικριτική του εποικισμού από εκείνην του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Από την αρχή της προεδρίας του ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να οδηγήσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους σε μια «τελική συμφωνία» που θα επίλυε μια σύγκρουση πολλών δεκαετιών.

«Δεν ξέρω ειλικρινά αν πρόκειται καν να έχουμε διαπραγματεύσεις. Νομίζω πως θα ήταν πολύ ανόητο για τους Παλαιστινίους όπως και για τους Ισραηλινούς να μην καταλήξουν σε συμφωνία», είπε και πρόσθεσε πως πρόκειται «για μια μοναδική ευκαιρία που δεν θα ξαναπαρουσιαστεί».

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Share This: