Όπλα στη φαρέτρα της διακλαδικότητας θα προσθέσει το Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Συγκεκριμένα ο Νο1 στρατιώτης του Στρατού Ξηράς στην ομιλία του με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων είπε ότι ευελπιστεί, πως με τις τοποθετήσεις των έγκριτων ομιλιτών, θα φωτισθούν σημεία, θα δοθούν απαντήσεις και θα προκύψουν γόνιμα συμπεράσματα για τη βέλτιστη αξιοποίηση των χερσαίων δυνάμεων και τη μετεξέλιξη τους στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας.

Ο αρχηγός ΓΕΣ υπογράμμισε ότι είναι πεπεισμένος για την διαχρονικότητα της θεμελιώδους αξίας της χερσαίας συνιστώσας των ενόπλων δυνάμεων. Ανέφερε ότι η χερσαία διάσταση θα διατηρεί τη θεμελιακή της αξία στην πολεμική τέχνη, σε όποιον αριθμό διαστάσεων και αν επεκταθεί το μελλοντικό πεδίο της μάχης, όσο και αν η τεχνολογία εξελιχθεί.

Όπως τόνισε: “Ο Στρατός Ξηράς είναι αυτός δια του οποίου διασφαλίζεται η στατική και διαρκής παρουσία, σε αντίθεση με τη μεταβλητή χωροχρονική παρουσία των λοιπών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι η κατοχή του χερσαίου χώρου, οριοθετεί το εύρος των άλλων δυο διαστάσεων (θάλασσα – αέρας), καθόσον τα όρια αυτών με βάση χερσαίες γραμμές αναφοράς.”

http://www.onalert.gr/stories/ages-komviki-i-metekseliksi-tou-stratou-ksiras-gia-tin-diakladikotita/61476