Επίδομα παιδιού 2018: 339.000 τα Α21 στην ΗΔΙΚΑ – Οδηγίες

Επίδομα παιδιού: Πάνω από 335.000 οι αιτήσεις Α21 – Δείτε τα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ και συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για την αίτηση.

Μέσα σε λιγες μέρες, από την Παρασκευή το βράδυ όταν τέθηκε σε ισχύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 338.958 αιτήσεις Α21, για χορήγηση επιδόματος παιδιού. Από αυτές εγκρίθηκαν 273.040 και 12.502 απορρίφθηκαν.

Δειτε τα στατιστικα εδω

Η ΗΔΙΚΑ κωδικοποίησε τις απορίες των πολιτών και ετοίμασε μια λίστα με συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα ζητήματα που αφορούν την υποβολή του Α21. Οι ερωτήσεις – απαντήσεις είναι οι εξής:

* Προστίθενται εισοδήματα που δεν έχω και φαίνεται να μένω εκτός. Εμφανίζεται μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα που προκύπτουν από το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Το ποσό που εμφανίζεται στην πλατφόρμα είναι το άθροισμα των εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, άμεσων και εξαρτώμενων, τα οποία αναφέρονται στο Α21 και πληρούν τα κριτήρια, έχουν δηλαδή τις προϋποθέσεις να επιδοτηθούν. Επιπρόσθετα, όπως παγίως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα, όταν το πραγματικό δηλωθέν υπολείπεται του τεκμαρτού.

* Δεν αναγνωρίζονται προστατευόμενα μέλη, επειδή δεν ταυτοποιείται το επώνυμο με τον ΑΜΚΑ τους.

Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι πρέπει να ελέγξουν τα πλήρη στοιχεία του εξαρτώμενου τέκνου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΜΚΑ www.amka.gr ή/και να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ ώστε να διορθώσουν τυχόν αστοχίες στο ηλεκτρονικό μητρώο ΑΜΚΑ. Πιθανότατα έχει γραφτεί στην πλατφόρμα με διαφορετικό τρόπο το επώνυμο δίπλα στον ΑΜΚΑ, από τον τρόπο με τον οποίο έχει καταχωριστεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ. Οι δικαιούχοι μπορούν να ελέγξουν τον ακριβή τρόπο με τον οποίο έχει καταχωριστεί το δείτε περισσότερα εδώ

 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/212184/epidoma-paidioy-2018-339-000-ta-a21-stin-idika-odigies