Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που διαπράχθηκαν στη Λάρισα. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 50χρονης και ενός 50χρονου για το αδίκημα της απάτης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο προαναφερόμενοι, προσποιούμενοι την οικονομική σύμβουλο παροχής υπηρεσιών-μελετών επενδυτικών προγραμμάτων και το συνεργάτη της αντίστοιχα, με το πρόσχημα της κατάθεσης αιτήσεων για χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α., αλλά και την περαιτέρω μεσολάβησή τους στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία για την έγκρισή τους, κατάφεραν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάρτιο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο, εξαπάτησαν τέσσερις πολίτες και τους απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (14.500) ευρώ, ως προκαταβολή για τη σύνταξη-κατάρτιση και κατάθεση σχετικών φακέλων. Κάποιες κινήσεις τους, όμως, έβαλαν τα θύματά τους σε… σκέψεις και άρχισαν να αναζητούν την πορεία των υποθέσεών τους. Γρήγορα κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα εξαπάτησης, και επικοινώνησαν με τις Αρχές.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά εξαπάτησης συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα να τους πείσουν να καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους. Χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή περιπτώσεων απάτης, καθώς και η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας – Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές.

https://www.newsit.gr/egklhma/larisa-edinan-symvoules-gia-ependyseis-kai-tseposan-14-500-eyro-to-moiraio-lathos-pou-tous-prodose/2594786/