Έντονη αντιπαράθεση προκαλεί στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 230 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των F16 με την αντιπολίτευση να μιλά για αδιαφανή ρύθμιση και να ζητά την απόσυρσή της και συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής. Επιπλέον ένταση προκαλεί το γεγονός ότι την τροπολογία εισηγείται ο Πάνος Καμμένος εν μέσω κυβερνητικής κρίσης για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ενδεχομένου παραίτησής του. Η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Ο Πάνος Καμμένος επισήμανε την αναγκαιότητα της τροπολογίας και τόνισε ότι η κύρια σύμβαση με την Lockheed Martin είναι του 2000 και λήγει Απρίλη του 2019 έχοντας ανανεωθεί αρκετές φορές, από αρκετές κυβερνήσεις. «Τα χρωστάει στην Ελλάδα τα χρήματα αυτή η Lockheed Martin» τόνισε ο Π. Καμμένος επισημαίνοντας ότι χάρη στα χρήματα αυτά η ΕΑΒ «θα γίνει μία μεγάλη επισκευαστική βάση, θα καλύπτει τις ανάγκες της Ελλάδας και της περιοχής».

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

Ο Π. Καμμένος παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει δράκος» κι αναρωτήθηκε «τι να κάνουμε; να πούμε ότι δεν τα θέλουμε και να κλείσει κι η ΕΑΒ;» Ο Π. Καμμένος ζήτησε να μην αξιοποιείται η πολιτική συγκυρία και δέχτηκε να γίνει συζήτηση για την τροπολογία στην Επιτροπή Εξοπλισμών και στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας πριν την ονομαστική ψηφοφορία της Δευτέρας.

Ο Π. Καμμένος προειδοποίησε ότι εφόσον λήξει η σύμβαση η Lockheed Martin μπορεί να αποσύρει την προσφορά κι υπογράμμισε ότι η ΕΑΒ κινδυνεύει να «πεθάνει» και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, πρότεινε στην συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής να προσκληθεί η διοίκηση κι οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ, αλλά κι οι δείτε περισσότερα εδώ

 

https://www.news247.gr/