Εποχικός αγρότης σκοτώθηκε όταν εξερράγη ρουκέτα καθώς δούλευε στο χωράφι όπου βρισκόταν θαμμένη εν αγνοία του, στη βορειοανατολική επαρχία Πρα Βίχαρ της Καμπότζης, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Πρακ Σόχαν, 46 ετών, στρατιωτικός στο βασικό του επάγγελμα, σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε η γόμωση της ρουκέτας 60 χιλιοστών, ανέφερε η εφημερίδα Khmer Times.

«Ενώ έσκαβε τη γη, χτύπησε ρουκέτα που είχε μείνει εκεί από την εποχή του πολέμου, με αποτέλεσμα αυτή να εκραγεί και να τον σκοτώσει ακαριαία», εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας στην εφημερίδα.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ορ Σενγκ, επισήμανε ότι η κυβερνητική υπηρεσία άρσης ναρκοπεδίων, το Κέντρο Δράσης για τις Νάρκες στην Καμπότζη, κάνει συχνά έρευνες στην περιοχή για νάρκες και πυρομαχικά που είχαν τοποθετηθεί ή χρησιμοποιηθεί την περίοδο του πολέμου και δεν έχουν εκραγεί. Το Κέντρο φροντίζει να περισυλλέγονται και να εξουδετερώνονται ή να καταστρέφονται. δείτε περισσότερα εδώ

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/949697/tragodia-agrotis-eskave-se-xorafi-otan-i-tsapa-toy-xtypise-royketa-thammeni-sto-xoma-vid